VALT JOBB

Biträdande utredare


Ansök här

Vill du arbeta som biträdande utredare, program elvägar i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Välkommen att söka tjänsten som biträdande utredare till Trafikverkets elvägsprogram, med inriktning på Affärsmodeller, finansiering och organisering Tjänsten är en projektanställning och har placering vid Trafikverkets kontor i Solna strand.

Trafikverkets arbete med att utreda förutsättningarna för att elektrifiera den tunga trafiken på väg bedrivs inom ett program som heter Program Elvägar. Arbetet omfattar samtliga verksamhetsområden i Trafikverket.

Inom Program Elvägar utreder vi hur ett system med dynamisk laddning under färd i kombination med ändpunktsladdning för den tunga lastbilstrafiken skulle kunna utformas. Programmet omfattar teknikval, kostnader, stödsystem, underhåll, rättsliga frågor mm. Trafikverket driver demonstrationsprojekt med olika tekniker och utvecklar strategin för elektrifieringen tillsammans med aktörer i Sverige och i andra länder, till stor del med Tyskland.

En avgörande fråga är att utreda vem som ska äga och finansiera ett elvägssystem, vilket står i fokus inom delprojektet Affärsmodeller, finansiering och organisering, som denna tjänst tillhör. Som en del av affärsmodellarbetet ges möjligheten att samverka med en bred uppsättning aktörer i Sverige inom fordonsindustri, teknikleverantörer, kommuner och regioner, forskning och energimarknaden. Motsvarande kontakter förekommer med aktörer i andra länder och med aktörer som företräder andra delar av den pågående elektrifieringen av vägtrafiken, som t.ex. busstrafiken.

Arbetsuppgifterna utförs i nära samverkan med Trafikverkets olika centrala verksamhetsområden och med Trafikverkets regioner.

Tempot i arbetet är högt och arbetsuppgifterna är komplexa, med en blandning av organisatoriska, finansiella och teknikrelaterade frågeställningar. Allt med syfte att bidra till att Trafikverket ska kunna uppnå målet om att reducera CO2-emissionerna från transportsystemet. En stor del av arbetet utförs med engelska som arbetsspråk.
 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 300 hp (med avklarad masterexamen) med inriktning på industriell ekonomi eller motsvarande som vi bedömer vara likvärdig
  • har goda kunskaper i såväl svenska som engelska
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektledning
  • har kännedom om transportinfrastrukturen
  • har kunskap inom området teknologiska transformationsprocesser
  • har erfarenhet av förändringsarbete inom transportsektorn
  • har erfarenhet av infrastrukturfrågor inom kommun, region eller departement

Som person har du god förmåga att planera och strukturera.

Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Det är även av vikt att du drivs av utveckling och ständiga förbättringar, du är förändringsbenägen och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas, är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.Du har en god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör.

Tjänsten är en projektanställning på upp till 24 månader. Vi söker i första hand efter personer som nyligen avslutat sin grundutbildning med en examen i industriell ekonomi eller motsvarande.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut den 3 oktober till aktuella kandidater, testet är giltigt till och med måndagen den 9 oktober. Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras på Trafikverkets kontor i Solna den 21 oktober. Bifoga CV tillsammans med ett personligt brev samt examensbevis. 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp