VALT JOBB

Upphandlingsjurist


Ansök här

Upphandlingsjurist till SJ

SJs främsta bidrag till en hållbar utveckling är att så många som möjligt väljer att resa med oss. En hållbar resa handlar om mer än bara miljö. Vi vill vara bäst på att tillgodose kundernas behov och agerar därför med ett brett samhällsperspektiv. Som hållbar tågoperatör går socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar hand i hand. Delar du våra värderingar; att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör och har du ett brinnande intresse för upphandlingsjuridik? Då kan du vara den upphandlingsjurist vi söker!

Som upphandlingsjurist säkerställer du att SJs upphandlingar följer lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorerna (LUF) och stödjer organisationen i såväl upphandlings- som anbudsarbete. Rollen är ny och en del i vårt viktiga arbete med att utveckla vår upphandlingsprocess och göra ännu bättre affärer.

Du kommer att tillhöra den fem personer starka juridikstaben och rapportera till chefsjuristen. Tjänsten är geografiskt placerad på SJs moderna huvudkontor på Vasagatan i centrala Stockholm.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har juristexamen tillsammans med flera års aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med upphandlingar/upphandlingsjuridik enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Erfarenhet av lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorerna (LUF) är särskilt meriterande. Du har förmågan att omsätta dina specialistkunskaper till praktisk användbarhet och har god förståelse för lagstiftningens möjligheter och begränsningar. Självklart kommunicerar du väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att självständigt ha genomfört överprövningsprocesser i förvaltningsdomstol.

I den här rekryteringen fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som är lyhörd och tydlig samt har ett strategiskt förhållningssätt. Du är resultatinriktad, handlingskraftig och har förmåga att göra rationella bedömningar i komplexa sammanhang. Din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer är mycket god och du trivs med kontaktytor på olika nivåer. Självklart har du ett genuint intresse för att bedriva ett framåtriktat och affärsmässigt inköpsarbete.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlingsjurist bistår du inköpsorganisationen och övriga verksamheten med upphandlingsrättslig kompetens. Du säkerställer att våra upphandlingar sker enligt LUF och i förekommande fall företräder du SJ i domstol. Genom kommunikation och utbildningar säkerställer du att organisationen har aktuell kompetens kring interna rutiner och gällande regelverk. Förutom kollegorna på juridikstaben har du ett nära samarbete med inköpsfunktionen och du kommer även att fungera som stöd i SJs anbudsförfaranden. Rollen är av såväl strategisk som operativ karaktär där du är starkt involverad i vårt utvecklingsarbete samtidigt som du operativt bistår i upphandlingar och fungerar som rådgivare.

Vad kan SJ erbjuda dig?

SJ erbjuder en tjänst med stort eget ansvar och en möjlighet att vara med och stärka vår kompetens och förmåga inom offentlig upphandling. SJs verksamhet är omfattande och sträcker sig även utanför Sveriges gränser vilket innebär att det finns en stor variation och komplexitet i de frågor som du kommer att arbeta med. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås och alla våra tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval. Som medarbetare märker du tydligt att vi som arbetsgivare har ett stort fokus på miljö- och hållbarhet.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson 076-780 68 64.

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt dock senast 30 sep.

Välkommen med din ansökan!

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg och har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag.

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2020-09-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp