Trafikanalytiker nationellt (PL)

Har du ett stort intresse för godstransportfrågor och ett intresse att utvecklas vidare inom detta område? Vi söker nu en nationell godstransportanalytiker till enheten Trafikprognoser på vår avdelning Expertcenter. Du kommer att bli en del av vår verksamhet som arbetar med att ta fram aktuella, kvalitetssäkrade godsprognoser för hela transportområdet, alla trafikslag och för såväl strategisk som fysisk planering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att tillhandahålla expertstöd och analyser inom godstransportområdet, mer konkret innebärande att:
- Analysera godstransportmarknaden genom att ur ett helhetsperspektiv beskriva drivkrafter, samband och orsaker till utvecklingen av marknaden i Sverige, oavsett transportslag.
- Delta i arbetet med framtagande och validering av Trafikverkets statistik och prognoser inom godstransportområdet.
- Utveckla ny metodik för analys av framtida godstransportbehov.
- Ta fram ny kunskap inom området, bland annat genom forskning

Vidare ingår även att följa nationellt och internationellt arbete inom området.
Du som söker har högskoleutbildning om minst 240 hp med inriktning logistik, matematik, trafikplanering, datateknik, statistik eller annan relevant utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att göra expertanalyser av godstransportmarknaden. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har goda datorkunskaper. Vi ser det som meriterande om du har disputerat inom aktuellt område. Andra delar som värderas som meriterande är erfarenhet av projektledning och erfarenhet av transportprognosmodeller, särskilt Samgods-systemet.

Då arbetsuppgifterna ofta är komplicerade, förväntas att du har en god problemlösande analysförmåga och att du är kvalitetsmedveten. I rollen har du många både interna och externa kontakter, vilket innebär att ditt sätt att samarbeta med andra är betydelsefullt. Du är van att arbeta självständigt och har hög integritet.

Placeringsort kan diskuteras. Möjliga orter är Solna, Borlänge, Luleå, Göteborg, Malmö, Kristianstad eller Östersund. Ange vilken placeringsort du är intresserad av i din ansökan.

Tester kan förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.
Fredric Almkvist, Enhetschef Tel: 010-123 5756 Mobil: 070-724 6951 Epost: fredric.almkvist@trafikverket.se
Lars Sjöberg, Enhetschef Tel: 010-123 3110 Mobil: 070-724 5413 Epost: lars.sjoberg@trafikverket.se
Bertil Magnusson, Saco Tel: 010-123 5809 Mobil: 070-658 9354 Epost: bertil.magnusson@trafikverket.se
Charlotte Olsson, SEKO Tel: 010-123 1103 Mobil: 070-754 2214 Epost: charlotte.olsson@trafikverket.se
Jerk Wiktorsson, ST Tel: 010-123 1104 Mobil: 070-724 5468 Epost: jerk.wiktorsson@trafikverket.se

Sök jobbet