Projektledare jvg/väg (UH)

Som Projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till utförande av drift och underhåll inom järnvägsprojekt enligt Trafikverkets projektmodell. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar internt med projektingenjörer och upphandlare såväl som externt med konsulter och entreprenörer. Det ingår även att medverka vid utarbetande av verksamhetsplaner och budget. Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet.

Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler, förordningar och interna arbetsinstruktioner. I många sammanhang står du i centrum för frågor knutna till entreprenadverksamhet. En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter och samråd med andra myndigheter.


Du har högskoleexamen, inom bygg- och anläggning minst 180 hp, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet av att arbeta med projektledning inom bygg- eller anläggningsbranschen. Du har erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning. Vidare har du god erfarenhet av förhandling samt kunskap i entreprenadjuridik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom järnvägsanläggningen.
Vi söker dig som är resultatorienterad och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är självgående, tar initiativ och driver ditt arbete framåt med fokus på leveranser. Du har en god ledarförmåga, kan engagera och entusiasmera samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du känner dig trygg i att förankra frågor i en komplex organisation.

Du talar och skriver svenska obehindrat. Körkort för personbil är ett krav.

Jörgen Borggren, Enhetschef Tel: 010-123 8218 Mobil: 070-894 3908 Epost: jorgen.borggren@trafikverket.se
Jonas Sjöholm, Saco Tel: 010-123 8380 Mobil: Epost: jonas.sjoholm@trafikverket.se
Stefan Kratz, ST Tel: 010-124 1783 Mobil: Epost: stefan.kratz@trafikverket.se
Lars Hedlund, ST Tel: Mobil: Epost: lars.hedlund@trafikverket.se
Urban Haglund, SEKO Tel: 010-124 1702 Mobil: Epost: urban.haglund@trafikverket.se

Sök jobbet