Projektledare IT

Som Projektledare IT på Trafikverket så driver du olika typer av spännande projekt inom applikationsutveckling och applikationsförvaltning. Du ansvarar för kontakten mot kund, beställare och styrgrupp. Du leder projektet, rapporterar status och progress, jobbar mot styrgrupp, planerar samt fördelar uppgifter till delprojektledare inom projekten.

Du ansvarar för att uppdraget levereras inom rätt tid och med rätt kvalité och kostnad. Du skapar även goda relationer i projektgruppen och med kund och ser till att Trafikverkets metoder följs. Du kommer att vara en viktig medarbetare för oss i arbetet med att driva den spännande utvecklingen framåt inom IT och system. Vi hoppas du vill anta den utmaningen tillsammans med oss!

Du har högskoleutbildning med inriktning mot IT eller teknik 180 hp (120 p) eller annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet i närtid av att leda IT-projekt och Förvaltningsobjekt inom IT. Du har även erfarenhet av att arbeta mot en styrgrupp inkl. att rapportera status och progress för projekten.

Det är meriterande om du har kunskaper/erfarenhet av modellerna PM3 och XLPM.

Vi anser att dina personliga egenskaper är mycket viktiga. Eftersom arbetet kräver kontakter med både interna och externa intressenter samt att projekten varierar i komplexitet och storlek så ställer det krav på din förmåga att kommunicera och leda samt din förändringsförmåga.

Du behöver även ha en problemlösande analytisk förmåga som gör att du har lätt att se orsak och samband. Du är strukturerad, resultatorienterad och du motiverar, skapar engagemang och delaktighet.

Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan senast den 29 januari. Hör gärna av dig om du har några funderingar, vi berättar gärna mer om vårt spännande uppdrag och vår arbetsplats som präglas av arbetsglädje och engagemang. Vi ser fram emot att höra av dig,Peder Thorp, Sektionschef Tel: 010-123 1842 Mobil: 070-724 5726 Epost: peder.thorp@trafikverket.se
Håkan Engström, ST Tel: 010-123 20 14 Mobil: Epost: hakan.engstrom@trafikverket.se
Kristoffer Strömberg, Saco Tel: 010-123 1911 Mobil: 0730-895 582 Epost: kristoffer.stromberg@trafikverket.se
Sven-Gunnar Billman, SEKO Tel: 010-125 7255 Mobil: 070-349 6727 Epost: sven-gunnar.billman@trafikverket.se

Sök jobbet