Projektledare IT

Som Projektledare IT på Trafikverket så leder du och levererar utvecklingsprojekt och förvaltningsuppdrag. Du har kontaktytor mot kund, beställare och styrgrupp. Du leder operativt, rapporterar status och progress, planerar och fördelar uppgifter inom projekt/förvaltning. Du ansvarar för att uppdraget levereras inom rätt tid och med rätt kvalité och kostnad. Du skapar goda relationer i arbetsgruppen och med kund samtidigt som du säkerställer att Trafikverkets metoder följs.

I detta uppdrag ska du ansvara för en förvaltningsgrupp som förvaltar våra planeringssystem för järnväg och väg. Dessa system är komplexa och innehåller många integrationer med omgivande system. Det pågår ett stort projekt som väsentligt förändrar både arbetssätt och IT-verktyg inom området vilket kommer innebära stora utmaningar för förvaltningen. Vi tillämpar PM3 som förvaltningsmodell.

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot IT om minst 180 hp (120 p), t ex systemvetare, dataingenjör eller motsvarande kunskap/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har minst två års erfarenhet av att leda förvaltningsuppdrag inom IT (applikationsförvaltning).

Arbetsuppgifterna kräver en god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har god kunskap inom PM3 och/eller applikationsförvaltning i komplexa systemmiljöer med beroenden mellan standardsystem och specialutvecklade nischprodukter.

Eftersom arbetet kräver kontakter med interna och externa intressenter, samarbetspartners och systemägare lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad med en problemlösande analysförmåga. Du är resultatorienterad och en god ledare med en förmåga att skapa goda och långsiktiga relationer. Du är även en duktig kommunikatör mellan olika användargrupper och utvecklingsteam. Viktiga egenskaper i denna roll är din kvalitetsmedvetenhet och din strukturförmåga.
Christina Sveder, Sektionschef Tel: 010-123 1124 Mobil: 070-238 4066 Epost: christina.sveder@trafikverket.se
Kjell Israelsson, Saco Tel: 010-125 7225 Mobil: 0730-329 086 Epost: kjell.israelsson@trafikverket.se
John-Åke Halldén, ST Tel: 010-123 1409 Mobil: 070-534 5737 Epost: john-ake.hallden@trafikverket.se
Tony Ridderstedt, SEKO Tel: 010-125 7441 Mobil: Epost: tony.ridderstedt@trafikverket.se

Sök jobbet