Förvaltningsstöd

Som teknisk förvaltningsledare leder du och ansvarar för att säkerställa att it-lösningar inom ett förvaltningsobjekt fungerar och är tillgängliga för förvaltningsobjektets processer enligt överenskomna krav. Tillsammans med förvaltningsledaren utformar du en gemensam förvaltningsplan och verkar för ett ändamålsenligt och effektivt stöd till verksamheten.

I din roll ansvarar du även för att följa upp att it-leveranser i projekt sker enligt överenskomna krav. Du säkerställer att tekniska aktiviteter utförs på ett kvalitetssäkrat sätt i enlighet med gällande arbetssätt och att IT-lösningar är utformade och framtagna i enlighet med de riktlinjer som finns i Trafikverkets ledningssystem för it.

Du säkrar verksamhetens prioriterade krav på tillgänglighet, uppföljning, hantering av incidenter, ändringar och problem. Du är också ansvarig för relationen mellan verksamhet och IT. Du kommer att tillhöra verksamhetsingången på IT beställa där vi samlat alla Tekniska förvaltningsledare.

Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 180 hp inom IT eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
Du har flerårig arbetslivserfarenhet från arbete med IT-lösningar såsom drift, förvaltning och nyutveckling och/eller kommersiellt arbete med leverantörsrelationer.

Har du tidigare erfarenhet från arbete med affärsmässig förvaltningsstyrning (PM3) och/eller projektmodellen XLPM, så är det meriterande.

Som person är du strukturerad med en god samarbetsförmåga. Du har en hög analytisk förmåga som gör att du kan se orsaker och samband samt bedöma och förändra nuläget. Samtidigt är du kreativ och innovativ, alltid sökande efter effektivare och smartare lösningar.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.


Per Källgård, Enhetschef Tel: 070-724 5461 Mobil: Epost: per.kallgard@trafikverket.se
Kjell Israelsson, Saco Tel: 010-125 7225 Mobil: 0730-329 086 Epost: kjell.israelsson@trafikverket.se
Tony Ridderstedt, SEKO Tel: 010-125 7441 Mobil: Epost: tony.ridderstedt@trafikverket.se
Håkan Engström, ST Tel: 010-123 20 14 Mobil: Epost: hakan.engstrom@trafikverket.se

Sök jobbet