VALT JOBB

Projektledare IT


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Trafikverkets it-organisation har ett helhetsansvar för all it och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare får du möjlighet att bidra och utvecklas i vår verksamhet inom många olika roller och befattningar. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där it får en allt större betydelse. Vi jobbar brett inom hela IT-området i intressanta samarbeten och partnerskap med branschledande organisationer och myndigheter för att skapa bästa möjliga nytta för samhällsmedborgaren.

Enheten Telekomdrift och förvaltning ingår i Avdelningen Applikation och Drift. Enheten består av 8 sektioner och ca 150 medarbetare, 20 konsulter, och ett entreprenadavtal motsvarande 65 årsarbetskrafter för drift och underhåll, samt leveranser i Trafikverkets infrastruktur. Enheten Telekomdrift och förvaltning ansvarar för samordning i det entreprenadavtal som finns för drift och underhåll, samt för leveranser i Trafikverkets IT infrastruktur. Som Projektledare IT, entreprenadkontrakt kommer du att hantera den löpande uppföljningen gällande ekonomi, leveranstider, volymer, säkerhet och arbetsmiljö inom kontraktsområdena.

Du genomför och leder också löpande månadsavstämningar, centrala avstämningsmöten och medverkar i regionala uppföljningsmöten. Du arbetar löpande tillsammans med enhetens sektionschefer för kravinsamling och problemlösning. Du har daglig kontakt med entreprenören gällande lösningen av löpande ärenden av avtalskaraktär. Du tar fram underlag för kontraktsändringar, är projektledare och representerar central funktion IT vid upphandling av nytt entreprenadkontrakt. Du har ansvar för att certifieringshantering och utbildning av entreprenörens tekniker hanteras, du bereder ärenden vid tvister och arbetar även med verksamhetsutveckling för ständiga förbättringar inom avtalet.

Resor i Sverige i mindre omfattning ingår i tjänsten.
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) med inriktning Telekommunikation alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som projektledare inom IT och/eller Telekom. Vidare har du flerårig erfarenhet av att arbeta med budget, prognoser och uppföljning av resultat då detta utgör en grundläggande del av tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av en beställar- eller entreprenörsroll med ovanstående beskrivna arbetsuppgifter. Det är även meriterande om du har kunskap om säkerhets- och arbetsmiljöarbete, för entreprenadkontrakt. Om du har erfarenhet och kunskaper från drift och underhåll samt entreprenadjuridik så är även det meriterande. Slutligen så är det också meriterande om du har erfarenhet och kunskap om Trafikverkets telekommunikationsanläggning, eller motsvarande kommunikationsanläggningar.

Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska både i tal och skrift samt har körkort för personbil.

Vänligen ange i din ansökan på vilket sätt du uppfyller ovanstående krav och i förekommande fall, meriterande krav.

Som person är du kommunikativ, självgående, lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga. Du är även beslutsmässig och har ett strukturerat arbetssätt.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2018-03-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp